torstai 15. tammikuuta 2015

Pikkupentujen leikkikoulussa

Me aloitettiin koulu tänään! Niin ne lapset kasvaa. Saatiin pikkuveljeltä kyyti Koirakoutsiareenalle, ja Fanta matkusti ekaa kertaa auton takakontissa koiraverkon takana. Meillä on toistaiseksi niin pieni auto itsellä, ettei sinne takakonttiin mitään koiria mahdu, mutta nyt oli laina-auto käytössä. Matka meni hyvin, vaikka jonkun verran piti kaltereiden takaa piippailla harmistuneena.

Luopumisharjoittelua

Leikkikoulussa lähdettiin ihan arkitottelevaisuuden alkeista liikkeille. Harjoitellaan perustaitoja, kuten kontaktia, ja sen jälkeen pennut saavat leikkiä hieman. Heti ensimmäisenä niinkin "yksinkertainen" ja "helppo" asia kuin kontakti. Kehutaan koiraa kun se kiinnittää ohjaajaan huomiota ja palkan saa tulla hakemaan ohjaajan luota. Fantaa tietysti kiinnosti kaikki muu enemmän kuin minä, vaikka pidin mitä ihmeellisempiä ääniä. Se on niin utelias ja olisi halunnut mennä muiden koirien luo. Kävi myös ilmi, etteivät nakit olleetkaan yhtään arvostettua valuuttaa koirakoulun hallissa, vaikka ulkoillessa ne ovat hyvin kelvanneet. Onneksi oli mukana jotain vielä parempaa eli kuivattua maksaa. Ensi kerralle pitää keksiä vielä joku suurempi herkku, jolla voitetaan Fantan uteliaisuus.

Kontaktiharjoitus meni meillä välttävästi, joten sitä treenataan kotona erityisesti. Varmasti sujuu paremmin, kun aloitetaan harjoittelu vähemmässä häiriössä. Toinen harjoitus oli luopuminen, joka sujui aika mallikkaasti. Sitä me ollaan treenattukin kotona. Fantaa selvästi ihmetytti kun se ei tajunnut, pitäisikö istua vai mennä maahan namin saadakseen. Pitikin vain odottaa kiltisti. Täytyy keksiä lisää vaikeusastetta kotona tähän.

Lopuksi vielä leikittiin alaskanmalamuutti- ja staffipennun kanssa. Leikkihetki oli tosi lyhyt, joten Fanta ei ehtinyt kunnolla riehaantua, ihan hyvä. Sitten rauhoituttumisharjoituksen kautta kotiin. Nyt on tyytyväinen ja uninen koira. Kävi myös hassu juttu, kun Fanta yhtäkkiä alkoi luottaa veljeeni ja kävi ihan tuttavalliseksi koirakoulun parkkipaikalla. Ilmeisesti vieras ja vähän jännittävä paikka teki taikatempun, kun yhtäkkiä pikkuveli olikin ihan vanha tuttu ja kaveri, vaikka aiemmin on pitänyt arastella niin ettei ole edes silittelyasteelle päästy.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti