perjantai 9. tammikuuta 2015

Pienen (riiviö)koiran elämää

"Lenkillä" lumisessa maisemassa.

Tässä 12-viikkoisen Fantan kuulumisia, julkaisu vähän venähti. Nyt ollaan jo niin paljon vanhempia, 13 viikkoa.

Ollaan menty Fantan kanssa ekoja kertoja "ihan oikealle lenkille" hihnassa. Lenkki on suhteellinen käsite ja tarkoittaa jotain 1-2 kilometrin välistä, mutta jonkunlainen virstanpylväs sekin. Hihnassa eteneminen ei ole vielä mitenkään hallittua ja nättiä, mitä nyt voi kuvitella pienen vekaran kanssa. Välillä ollaan yli-innokkaina säntäilemässä eteenpäin, välillä taas jämähdetään pitkiksi ajoiksi ihmettelemään. En ole vielä keksinyt keinoa millä saisin vetämisen loppumaan, silloin kun tuo sille päälle sattuu. Onneksi ensi viikolla aloitetaan koirakoulussa, oletan että sieltä saadaan hyviä vinkkejä tähän.

Toimistokoira löytää leluja
Mitäs muuta, käytiin alkuviikosta keskustassa ja ilahdutettiin Tatua vierailemalla sen työpaikalla. Bussimatka keskustaan meni jo ihan hyvin, kun sitä ollaan treenattu aikaisemminkin. Hämeenkatu olikin aika jännä Fantan mielestä ja lisäksi oli kova pakkanen, joten ei oltu siellä kauaa. Toimistokoiraksi Fanta sopeutui hyvin ja alkoi leikkiä kaikella mahdollisella kunnes nukahti.

Viime viikon perjantaina käytiin ottamassa 12-viikkoisen rokotukset Reviirissä. Kaikkea olisi pitänyt päästä sielläkin tutkimaan heti ja hoitaja sai pusuja. Eli aika perusmeininki. Fanta ei koko piikkiä huomannut, kun oli keskittynyt syömään keitettyä broileria.

Fanta avustaa uuden ruokatynnyrinsä kokoamisessa.
Fanta on ilahduttanut meitä metkuillansa, sillä tylsäähän hänellä ei ole koskaan. Jos palvelijat eli minä ja Tatu eivät tarjoa tarpeeksi kiinnostavaa tekemistä, riittää Fantalla mielikuvitusta kehittää itse itselleen aktiviteetteja. Tässä ollaan oltu välillä vähän helisemässä, kun kaiken maailman pyhät ovat sotkeneet meidän tekemisiä ja säätkin on olleet sellaisia, että hyvä kun tarpeet on saatu toimitettua. Onneksi arki on vihdoin alkanut ja aletaan käymään koirakoulussa pentukurssilla. Lisäksi sain tänään kuulla, että päästiin 4-9 kuukauden ikäisille suunnatulle pentuagilitykurssille. En tiedä pitäisikö olla iloinen vai kauhuissaan, mutta sinne mennään sitten tämän kuun lopussa. :)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti