sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Ensimmäinen joulu

Fanta näki ensimmäisen joulunsa - ja taas ollaan monta kokemusta rikkaampia. Paljon uusia ihmisiä, uusia ympäristöjä, uusia koirakavereita ja uusia herkkuja. Niistä oli meidän joulu tehty. Tällä kertaa aattoa vietettiin Tatun vanhempien luona Ypäjällä. Ajomatka sinne sujui jo kuin vanhalta tekijältä. Fanta nukkui lähes koko matkan. Autoilua on harjoiteltu pyhien aikana ahkerasti ihan käytännön syistä - on pitänyt vierailla milloin missäkin.

Ypäjällä odotti uusien ihmisten lisäksi myös Tatun vanhempien koira, Sissi-jackrusseli. Alkuun vähän jännitin, miten koirat mahtavat tulla toimeen keskenään, mutta niillähän sujui hienosti. Fanta oli ilmeisesti kerännyt ahkeran pentupiireissä käymisen ansiosta kilokaupalla rohkeutta, eikä se alun varovaisuuden jälkeen pelännyt aikuista koiraa ollenkaan. Sissi puolestaan oli todella mallikelpoisen kärsivällinen pentua kohtaan ja osasi leikkiä pienen kanssa sopivaan tahtiin. 


Alkututustumisen jälkeen koirat saivat ihan hyvät leikit aikaiseksi. Kokoa niillä oli suurin piirtein saman verran, mutta tottakai Fanta on ihan pikkupentu vielä ja se näkyy leikkityylissä. Sissi antoi kiltisti tasoitusta makaamalla välillä selällään lattialla Fantan pyöriteltävänä ja hammasteltavana.

Mulla ois tää lelu, leikittäiskö?
Terrieri näyttää vetämisen mallia.

Uudessa ympäristössä ihmisineen ja koirineen oli Fantalle sen verran paljon virikettä, ettei se oikein malttanut rauhoittua nukkumaan, vaikka selvästi väsytti. Lopulta se sitten kiipesi pienellä avustuksella nojatuolille turvaan ja sammui siihen. Uneen päästyään se veteli sikeitä useamman tunnin putkeen eikä herännyt edes ihan vieressä tapahtuneeseen joululahjojen jakamiseen ja avaamiseen. Kukaan ei tietenkään hennonnut herättää sitä avaamaan myöskään omia lahjojaan. :)
Nukuttaa niin paljon ettei jaksa herätä edes vieressä olevia jouluherkkuja syömään.
Fantalta jäi siis joululahjat aattona avaamatta, mutta puute korjattiin toki heti aamulla.

Fanta tutkii pakettiaan, josta löytyi pallo ja vähän nappuloita mielenkiintoa lisäämään. Vieressä on toinen joululahja, jota emäntä ei hankalan muodon takia jaksanut taistella paperiin.

Nää paperit on kivoja!

Anna paketti! (Tämän avaamisessa tarvittiin vähän ihmisapua.)
Paketeista kuoriutui pallo, Fantan kokoinen pehmolelutoukka ("kasvunvaraa") ja häränhäntä. Fanta oli tyytyväinen lahjoihinsa, vaikka Sissin lelut olivatkin ehdottomasti kiinnostavampia. :D

0 kommenttia:

Lähetä kommentti